mizzi67 - 2009-08-18 17:04:08

Składniki:
1 łagodna zupka chińska
1 pikantna zupka chińska
1 puszka kukurydzy
5 jajek
1 mały słoik ogórków konserwowych
1 mały słoik papryki konserwowej
średniej wielkości cebula lub por
majonez



Sposób wykonania:

Przyprawy z zupek chińskich rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Zalać pokruszony makaron, przykryć i zostawić pod przykryciem do ostudzenia.

Kukurydzę osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe, paprykę konserwową i cebulę pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć ostudzony makaron, kukurydzę, jajka, ogórki, paprykę i cebulę. Dodać majonez i wymieszać. Schłodzić w lodówce.

Składniki wystarczą na około 7 porcji.

Smacznego.

GotLink.pl