Składniki: 40 dag makaronu grube rurki 1 podwójny filet z kurczaka (ok. 50 dag) przyprawa gyros 2 łyżki musztardy 2 łyżki oleju 30 dag papryki konserwowej 4 jajka por ok. 9 łyżek majonezu sól pieprz
Sposób wykonania:
Filet z kurczaka pokroić w kostkę. Przełożyć do miski i dodać do niego przyprawę gyros, musztardę i olej. Wymieszać i włożyć do lodówki najlepiej na 24 godziny. Na drugi dzień przełożyć na patelnię i zrumienić. Ostudzić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Paprykę konserwową pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i również pokroić w kostkę. Por (biała część) pokroić w półplasterki.
Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski. Dodać majonez i delikatnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.
|