mizzi67 - 2009-08-18 17:06:01

Składniki:
40 dag makaronu grube rurki
1 podwójny filet z kurczaka (ok. 50 dag)
przyprawa gyros
2 łyżki musztardy
2 łyżki oleju
30 dag papryki konserwowej
4 jajka
por
ok. 9 łyżek majonezu
sól
pieprz



Sposób wykonania:

Filet z kurczaka pokroić w kostkę. Przełożyć do miski i dodać do niego przyprawę gyros, musztardę i olej. Wymieszać i włożyć do lodówki najlepiej na 24 godziny. Na drugi dzień przełożyć na patelnię i zrumienić. Ostudzić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Paprykę konserwową pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i również pokroić w kostkę. Por (biała część) pokroić w półplasterki.

Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski. Dodać majonez i delikatnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego.

GotLink.pl