mizzi67 - 2009-08-19 08:04:38

Składniki

    * wywar z kości i warzyw 2 L
    * wołowina bez kości 20 dag
    * buraki 40 dag
    * śmietana 150 ml
    * kapusta biała 20 dag
    * grzyby suszone 2 dag
    * mąka 2 dag
    * fasola perłowa 5 dag
    * ketchup 4 dag
    * liść laurowy 3-5 szt
    * ziele angielskie 5-8 szt
    * sól 1 do smaku
    * pieprz czarny 1 do smaku



Sposób przyrządzenia

Buraki umyć, oczyścić, opłukać, zalać wodą, ugotować.
Następnie wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce.
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny.
Potem ugotować w tej samej wodzie.
Mięso umyć, zemleć, zalać wywarem, ugotować
Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w kostkę kapustę oraz przyprawy.
Gdy kapusta będzie miękka, połączyć z burakami, grzybami pokrajanymi w paseczki, ketchupem, fasolą oraz śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

GotLink.pl