mizzi67 - 2009-08-20 09:03:27

Składniki

    * cukinia 2 średnie szt
    * podroby drobiowe 30 dag
    * mieszane grzyby leśne 40 dag
    * sól
    * pieprz
    * olej do smażenia
    * cebula 1 szt
    * marchew 1 szt
    * groszek ugotowany 2 łyżki
    * kukurydza konserwowa 2 łyżki
    * pomidory 3 szt
    * zielenina


Sposób przyrządzenia

Grzyby przebrać, umyć i osączyć, rozdrobnić.
Podroby (żołądki albo wątróbka) umyć, osączyć pokroić.

W rondlu rozgrzać olej, włożyć podroby i grzyby, razem udusić.
W trakcie dodać obraną i posiekaną cebulę.
Pod koniec duszenia dodać ugotowany groszek, kukurydzę i startą marchew.

Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, łyżką wyjąć pestki.

Uduszony farsz przyprawić do smaku, napełnić nim cukinie, przykryć pokrojonymi w plastry pomidorami, wstawić do piekarnika, piec, aż cukinia stanie się miękka (można posypać startym żółtym serem).

Po wyjęciu z piekarnika posypać zieleniną.

Takim samym farszem możemy nadziewać i inne warzywa np. cebule, kabaczki, papryki, patisony, ziemniaki.

GotLink.plgrzejniki purmo we wrocławiu www.murarski.pl