Ogłoszenie


#1 2009-08-19 08:04:38

mizzi67

Administrator

16101422
Zarejestrowany: 2009-08-17
Posty: 487
Punktów :   
Sprzęt: PS2,Komputer PC
Ulubiona gra: GTA IV

Barszcz małopolski

Składniki

    * wywar z kości i warzyw 2 L
    * wołowina bez kości 20 dag
    * buraki 40 dag
    * śmietana 150 ml
    * kapusta biała 20 dag
    * grzyby suszone 2 dag
    * mąka 2 dag
    * fasola perłowa 5 dag
    * ketchup 4 dag
    * liść laurowy 3-5 szt
    * ziele angielskie 5-8 szt
    * sól 1 do smaku
    * pieprz czarny 1 do smaku



Sposób przyrządzenia

Buraki umyć, oczyścić, opłukać, zalać wodą, ugotować.
Następnie wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce.
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny.
Potem ugotować w tej samej wodzie.
Mięso umyć, zemleć, zalać wywarem, ugotować
Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w kostkę kapustę oraz przyprawy.
Gdy kapusta będzie miękka, połączyć z burakami, grzybami pokrajanymi w paseczki, ketchupem, fasolą oraz śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku.


Jaszczurka z niebieskim kubeczkiem

Mój sprzęt :
System operacyjny:Microsoft Windows XP Home Edition
Procesor:Unknown, 2,6 Ghz
Karta graficzna:ATI Radeon X1250(700 MB)
Ram:1,87



http://img.userbars.pl/135/26881.png
http://img.userbars.pl/160/31863.gif
http://img.userbars.pl/159/31712.gif
http://img.userbars.pl/159/31742.png
http://img.userbars.pl/159/31685.png
http://img.userbars.pl/159/31704.gif
http://img.userbars.pl/157/31353.png
http://img.userbars.pl/151/30091.png

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
GotLink.plgrzejniki purmo we wrocławiu www.murarski.pl