Składniki:
1 łagodna zupka chińska
1 pikantna zupka chińska
1 puszka kukurydzy
5 jajek
1 mały słoik ogórków konserwowych
1 mały słoik papryki konserwowej
średniej wielkości cebula lub por
majonez
Sposób wykonania:
Przyprawy z zupek chińskich rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Zalać pokruszony makaron, przykryć i zostawić pod przykryciem do ostudzenia.
Kukurydzę osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe, paprykę konserwową i cebulę pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć ostudzony makaron, kukurydzę, jajka, ogórki, paprykę i cebulę. Dodać majonez i wymieszać. Schłodzić w lodówce.
Składniki wystarczą na około 7 porcji.
Smacznego.
Offline
Administrator
Mnie nie dodają w zupkach chińskich!!Co wy do mnie macie
Offline
nie o ciebie chodz XD
Offline
Administrator
Ja nie chcę być w chińszczyźnie
Offline